Τα έργα που θα αλλάξουν τη Λάρνακα

Τα έργα που θα αλλάξουν τη Λάρνακα


 Στη νέα Δημοτική Αγορά στο κέντρο της Λάρνακας θα στεγάζονται  καταστήματα με χρήσεις που χαρακτηρίζουν τις παραδοσιακές δημοτικές  αγορές ενώ στον τοπιοτεχνημένο ανοικτό χώρο θα υπάρχει υπαίθρια λαϊκή  αγορά (παζάρι).

  

                                                 δημοτική λάρνακας                                             

 Ο Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (Λέσχη–Larnaka Club) που  επίσης αναμένεται να παραδοθεί φέτος, είναι ένα αρχαίο μνημείο του 18ου  αιώνα που  αναπαλαιώνεται έτσι ώστε να αξιοποιηθούν για τη διοργάνωση  πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι εσωτερικές αίθουσες με τα επτά τζάκια και η  υπέροχη εσωτερική αυλή του.  

 

 Χώρους συνάθροισης, ένα πλήρως ανακαινισμένο κλειστό πολυμορφικό γήπεδο  με χώρους εξωτερικής άθλησης και εγκαταστάσεις αντισφαίρισης, θα  περιλαμβάνει ο Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης  του Δήμου Λάρνακας, δηλαδή το πρώην Κοινοτικό Κέντρο.


 Εντός του χρόνου αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στο κοινό ο  παραλιακός πεζόδρομος Βορόκληνης που αποτελεί τη Β’ φάση του έργου και  καλύπτει την απόσταση από το Mer Bleu μέχρι το ξενοδοχείο Lebay.


 Μέχρι 400 συνέδρους θα μπορεί να φιλοξενήσει το Συνεδριακό Κέντρο  Λευκάρων το οποίο θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες σύγχρονες  εγκαταστάσεις και διευκολύνσεις.

 

 Στην Αθηένου θα λειτουργήσει φέτος το αρχαίο μνημείο «Το Χάνι του  Μεστάνα» το οποίο θα αξιοποιηθεί για πολιτιστικές και άλλες δράσεις.

 

 Επίσης στην Αθηένου θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση της Πλατείας της  Παραδοσιακής Βρύσης και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πλακοστρώσεις και  νέο φωτισμό. Ακόμα αναμένεται να δοθεί στο κοινό ο πλατειακός χώρος της  εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, η ανάπλαση του οποίου έχει ολοκληρωθεί  ώστε να είναι επισκέψιμος για τουρίστες και ντόπιους.


 Στο Ζύγι εντός του 2020 θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για το Γραμμικό  Πάρκο, που βρίσκεται στο ανατολικό μέρος της παραλιακής περιοχής, με  υποδομές για εξυπηρέτηση των λουομένων και των επισκεπτών όπως  αναψυκτήριο, πεζόδρομο και χώρους στάθμευσης.

 

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, «νέα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν  εντός του τρέχοντος έτους στη Λάρνακα προσφέροντας πέραν των 800 νέων  ποιοτικών κλινών που θα προστεθούν στο ξενοδοχειακό δυναμικό της πόλης  και επαρχίας».

  

                                                 Indigo Larnaca                                             

Στην περιοχή Αγίου Λαζάρου θα λειτουργήσει το Hotel Indigo Larnaca  του ομίλου InterContinental Hotels Group και είναι η πρώτη μονάδα που θα  λειτουργήσει ο συγκεκριμένος ξενοδοχειακός κολοσσός στην Κύπρο.

                                                 Radisson-Beach-Resort-Larnaca                                             

 
 Το Radisson Beach Resort Larnaca που ανεγείρεται στο χώρο όπου βρισκόταν  το πρώην ξενοδοχείο Princess στη Βορόκληνη θα είναι το πρώτο παραλιακό  resort του Ομίλου ανά το παγκόσμιο.

                                                 The Quality Lodge                                             

 
 Το The Quality Lodge by Best Western Premier Collection θα λειτουργήσει  στην Βορόκληνη και θεωρείται το πιο ιδιαίτερο από τη συλλογή ξενοδοχείων  του ομίλου Best Western.

                                                 solaar                                             

 
 Στον χώρο του πρώην ξενοδοχείου Michael’s, θα λειτουργήσει επίσης στη  Βορόκληνη, το ξενοδοχείο πολυτελείας Solaar Boutique Hotel & Spa.
 
 Στην πλατεία Ερμού θα ανοίξει τις πύλες του το Samirana Boutique Hotel,  το οποίο έχει ενσωματώσει στη μονάδα και παρακείμενη διατηρητέα οικία.
 
 Δίπλα από το παλιό σινεμά στην πλατεία Παλλάς που θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, και roof garden ανεγείρεται το Pallas Hotel.